PROGRAM

Program

Ett trevligt inslag på bibliotek, i bokhandeln, i pensionärsföreningen, i hembygdsföreningen eller skolan.

Nedanstående föredrag kan beställas. Egen bildspelsutrustning finns.

Författarföredrag med bildspel


Berättelser om böckerna i trilogin som resejournalisten Emely Ericson och hennes avslöjande av asasekten Odens Barn på Öland och jakten på ledargestalten Dottern. Men vem som till slut jagar vem och vem som kommer att offras till Odens ära, är den stora frågan. Händelserna utspelar sig på Öland och i dess närhet.

Ett föredrag med ett musikaliskt bildspel från platser som inspirerat författaren till de tre böckerna. Försäljning och signering av böckerna.

Tid: 45-60 min.

Föredrag / bildspel Mt.Kilimanjaro


En visuell vandring till världens högsta fristående berg Mt.Kilimanjaro. En vandring genom bergsregnskog, savann, stäpp, högöken till en glaciär, guidad av chaggafolket. Berättelser om den sovande vulkanen upp till 5.895 m.ö.h. Ett äventyr, som vem som helst klarar av med en stor portion tålamod.

Ett föredrag med ett musikaliskt bildspel.

Tid 45-60 min.


Föredrag / bildspel Ngorongoro kratern


Ett besök i Edens Lustgård. På botten av den 20 km breda kratern lever de afrikanska bytesdjuren och rov-djuren i balans med varandra. Få platser i världen kan uppvisa en så stor koncentration av vilda djur. Arkeologer har funnit fynd av de första individerna av den moderna människan i närheten.

En upplevelse utöver det vanliga. Ett föredrag med ett musikaliskt bildspel.

Tid 45-60 min.


Föredrag / bildspel Selous Game Reserve


Upplev en vandringssafari i der riktigt vilda Afrika. Selous-reservatet ligger i södra Tanzania vid gränsfloden Rufiji River. Här vandrar vi tillsammans med en beväpnad Ranger bland de vilda djuren: lejon, leoparder, elefanter, antiloper, vildhundar och färgglada fåglar. En flodsafari bland flodhästar och krokodiler står på programmet. Det vilda Afrika på morrhårs avstånd.

Tid: 45-60 min.